Recepten

Op deze pagina plaatsen we regelmatig nieuwe recepten voor de Nordic Rookpan. Heeft u een tip, laat het dan ons weten via het mailadres: recept @ rookpan.nl

Wij wensen u een smaakvolle ontdekkingstocht.


Gerookte varkens rollade

1300 gram varkensfricandeau (aan ťťn stuk)
130 gram kinnebak spek
3 eetlepels keukenstroop of honing
3 theelepels kruidenmix van Verstegen (Braad,Gril en Barbeque kruiden)
zout en peper naar smaak

Rol het braadstuk met een scherp mes tot een plak van +/- 1 centimeter (volgens de aardappelschil methode). Smeer hierop met een kwast de keukenstroop of de honing. Bedek de plak vervolgens met dun gesneden (ongeveer 4 mm dikke plakjes) kinnebakspek. Bestrooi het geheel met 2 theelepels kruidenmix, zout en peper en rol de plak tot een rollade. Bindt de rollade met 100% katoendraad (gewoon uit de naaidoos) en smeer hem in met de overgebleven kruidenmix en wat zout en peper. Vul de lekbak voor een derde met zoete witte wijn en rook de rollade 1 uur op 85 tot 90 graden (beslist niet heter!), vul de pan bij met rookmot en laat dit even flink roken, vervolgens nog een uur op 50 graden en in de gesloten pan laten afkoelen. Eet smakelijk!

(ingezonden recept door Leo Boot)


Gerookte Appel Karbonades

2 appels, geschild en dun gesneden
4 0,5 cm dikke varkens karbonades
zout, peper en knoflookpoeder
60 ml witte wijn
60 ml water

Wrijf de kruiden in op de karbonades. Plaats appelschijfjes op de karbonades en leg het vlees op de Nordic Rookpan. Rook met behulp van de Apple houtsnippers en gebruik de vochtstoom methode (witte wijn en water) voor circa 40-60 minuten, of tot ze gaar zijn.


Zeevruchten Lime Marinade

80 ml verse lime sap
15 ml olijven olie
250 gr garnalen

Doe alle bovenstaande ingredienten bij elkaar en marineer de garnalen voor circa 15 minuten. Het marineren kunt u bijvoorbeeld doen door alle ingredienten in een af te sluiten diepvrieszaken te doen. Plaats de garnalen op de Nordic Rookpan en rook met behulp van vochtstoom methode voor circa 10-12 minuten, of tot ze gaar zijn.


Oosterse Vis Marinade

60 ml sojasaus
40 gr uien, fijn gesneden
15 gr verse gember, fijn gesneden
15 gr geroosterde sesam zaadjes
375 gr zwaardvis, tonijn of zalm

Meng de sojasaus, ui, gember en sesamzaadjes in een ondiepe pan. Doe de vis in de marinade en marineer aan beide kanten voor circa 30 minuten. Doe de vis op de Nordic Rookpan en rook met behulp van vochtstoom methode voor circa 15-20 minuten, of tot ze gaar zijn.


Rode wijn azijn kip

120 ml soja saus
60 ml plantaardige olie
60 ml rode wijnazijn
4,5 gr oregano
2,5 gr basilicum
2,5 gr knoflook poeder
1 gr peper
1 hele kip in stukken gesneden

Doe alle bovenstaande ingrediŽnten in een glazen schaal en marineer de kip voor circa 4 uur. Leg de kip op de Nordic rookpan en rook met behulp van vochtstoom methode voor circa 1 uur, of tot het gaar is.


Varkensvlees marinade

120 ml balsamico vinaigrette dressing
4 stengels verse rozemarijn, fijn gesneden
7 ons varkenshaas of karbonade

Meng de ingrediŽnten in een hersluitbare diepvries zak en marineer het vlees voor circa 1 uur in de koelkast. Plaats het vlees op de Nordic rookpan en rook met droge rook methode voor circca 40-60 minuten of tot het gaar is.


Honig Sinaasappel Kip Marinade

2 groene uien, fijn gesneden
120 ml sinasappel sap
45 ml olijven olie
42 gr verse rosmarijn, fijn gesneden
30 ml balsmico
15 ml honig
4,5 gr zout
6-8 kippen borsten

Doe alle bovenstaande ingrediŽnten bij elkaar en marineer de kip voor circa 6 uur. Leg de kip op de Nordic rookpan en rook met behulp van vochtstoom methode circa 30 minuten, of tot ze gaar zijn.


Hout Geroosterde Pizza

1 15-20 cm pita brood of pizza bodem
120 ml pizza saus
60 gr geraspte kaas
60 gr mozzarella kaas
60 gr gesneden champignons
60 gr salami
1 tomaatje, dun gesneden

Schep een dun laagje saus op de pizza bodem. Bedek dit met tomaten, champignons en salami. Strooi er kaas bovenop. Plaats pizza op de Nordic rookpan en rook met behulp van de droge methode voor circa 15-20 minuten, of tot het gaar is.

De recepten zijn mede mogelijk gemaakt door rookpan.nl, uw adres van rookpannen en rookovens.


wij verzenden met:

en naar:



veilig online betalen:




beveiligde en gecodeerde verbinding: